Descobreix

Museus

MUPE: Museu Paleontològic d’Elx

Alicante
Elche

Rèptils marins, rèpliques de dinosaures, restes de mastodonts… Un univers fascinant que ens porta fins al Paleozoic, amb tallers i audiovisuals. Tot això i molt més MUPE.

Els més de 1.200 fòssils i reconstruccions exposades al llarg de les sales permeten fer un recorregut complet per la història apassionant de la vida al nostre planeta. Consta de dues plantes: la inferior està dedicada a la paleontologia en general, mentre que la superior se centra en la història geològica de la província d’Alacant i zones limítrofes.

Tres sales recorden, per ordre d’antiguitat, els tres períodes: Paleozoic, Mesozoic i Cenozoic, amb la fauna i la flora existents en cada moment. Entre els fòssils que s’hi exhibeixen destaquen exemplars excepcionals de trilobits, ammonits, un mosasaure -rèptil marí- i rèpliques de dinosaures, amb un crani de T-Rex i la reconstrucció de Spinophorosaurus nigerensis, una nova espècie de dinosaure, procedent de Níger i definida per l’equip de paleontòlegs del MUPE.

La riquesa paleontològica de la província d’Alacant es deixa sentir en els espais de la planta superior, amb exemplars procedents de jaciments d’Elx, Crevillent, Guardamar i Asp. També estan presents zones properes, com Morella i Ribesalbes (Castelló), Las Hoyas (Conca) i Quibas (Múrcia), entre altres.

Entre les estrelles del MUPE, ple de peces de gran interés, destaquen restes originals de dinosaures de Morella, impressionants restes de mastodont de Crevillent i peixos amb una conservació excepcional, reflex d’un dels esdeveniments geològics més impactants del Mediterrani: la seua dessecació.

A més, el visitant pot gaudir d’un espai d’exposicions temporals, que alberga en aquests moments una mostra de minerals.

El MUPE és l’únic museu de paleontologia de la província d’Alacant. A més d’atresorar part del seu ric patrimoni, investiga, conserva i difon a través d’activitats didàctiques.

Museo Paleontológico (MUPE)

Obri la ubicació
Adreça

Plaça de Sant Joan, 3, 03203 Elche, Alicante
www.cidarismpe.org/plano_y_tarifas.html